Lyžujeme v Rokytnici

(leden a únor 2019)

První výhoda je, když máš bratra. Druhá výhoda je, když bydlí v hájovně. Třetí výhoda je, když hájovna je hned u sjezdovky. A všechny tyhle výhody mám. Hájovna je v Rokytnici, sjezdovky jsou na Studenově.

Tohle je můj bráška, hoteliér. Do telefonu se poslední dobou představuje: "Tady hotel u mě!"

Amálka s Rozálkou si sjezdovky užívají. Nejdřív ta hned u hájovny na rozježdění a pak na Studenov! Tady se dá opravdu dobře lyžovat a nejsou tu takové fronty jako u vleků na Lysou horu.

Když je dost sněhu, a to letos opravdu je, je v Rokytnici krásně a romantika dýchá na každém kroku. Tahle chalupa je na cestě od apartmánů Řezáč ke kapličce.

Kaplička na Kostelním kopci. Proč Kostelní kopec, když je tu jen kaplička? Možná ani místní nevědí, že tady měl stát původně kostel a mělo tady být rokytnické náměstí. Naštěstí bylo přesunuto dolů pod kopec, a tak tenhle kout nádherné přírody, odkud je vidět až na Dvoračky, zůstal nedotčen.

Jsme na Studenově a hurá na sjezdovku. Ráno je krásně upravená a rychlá. Přes den sníh změkne a pak už to není ono.

Holky a akci...

Seshora ze Studenova je nádherný výhled. Ani se člověku nechce dolů.

Má to ale máma dobře zařízené. O malé lyžařky se postará babička nebo "Hotel U mě".

Na sjezdovce nesmí chybět párek v rohlíku. To se rozumí!

Lyžovat se tady dá i večer. A navíc pan hoteliér večer obsluhuje vlek. A abych nezapomněl. Pan hoteliér má paní hoteliérovou a ta se o nás stará taky velmi dobře. Takže Jani, díky!